Tatal lui Emil Boc este la al treilea accident vascular cerebral ischemic, dar medicii de la Spitalul de Recuperare din Cluj, unde este internat, sunt optimisti. Spun ca, in ciuda varstei inaintate, Ioan Boc are un organism puternic.

In cazul unui astfel de atac cerebral, circulatia sangelui prin anumite vase cerebrale este diminuata sau chiar intrerupta. Recuperarea este de durata si exista riscul unor sechele serioase.

"Este intr-o situatie stabila, este sub tratament si avem speranta ca va merge bine. Este constient, intelege, vorbeste mai putin, dar conditia este buna. Primeste vizite doar din partea familiei care il ajuta si, din punct de vedere psihologic, este foarte important", a declarat dr. Sanda Patrichi, directorul Spitalului Clinic de Recuperare Cluj.

Tatal premierului a fost adus marti seara la spital si va mai ramane internat cel putin cateva zile. Recent, a mai avut probleme si la plamani. In urma cu trei saptamani a fost internat la Clinica de Pneumoftiziologie din Cluj. Premierul a tinut sa vina urgent acasa, sa-i fie alaturi si sa-l incurajeze. Dealtfel, rudele acestuia vin prin rotatie la spital si stau cu bolnavul cateva ore.