Kathleen Ricigliano, de 81 de ani si Joe Valinoti, de 82 de ani, planuiau sa depuna la Sovereign Bank din Brooklyn mai multe lucruri de valoare, printre care si un testament si indicatii pentru inmormantare. Cand au deschis cutia de valori, cei doi au descoperit ca aceasta continea deja aproape 100.000 de dolari, bani cash.

Pensionarii au alertat managerul bancii si au inmanat banii. Directorul i-a laudat pentru fapta de buna credinta, dupa care a luat continutul seifului si “atunci a fost ultima oara cand l-am vazut”, a spus Valinoti postului ABC news.

Banca a refuzat sa dea detalii despre traseul ulterior al banilor, sustinand doar ca o ancheta este in desfasurare, investigatie care ar putea dura ani de zile pentru a-i gasi pe proprietarii de drept. Intre timp, suma ramane in custodia bancii.

In ceea ce-i priveste pe cei doi, acestia nu regreta gestul facut, dar nu le-ar fi displacut sa primeasca o recompensa, dupa cum au declarat pentru New York Daily News. “Nu regret ca am fost sincer. Dar imi pare rau ca nu am tinut banii pana aveau sa il gaseasca pe proprietarul de drept”, a spus Ricigliano pentru cotidianul new-yorkez.