Dorin Danila este un taximetrist din Brasov care a reusit sa stranga in cativa ani amenzi de circulatie de aproximativ 10.000 de lei.

A crezut ca scapa, dar s-a trezit cu o surpriza cat se poate de neplacuta. El spune ca, din cauza amenzilor neplatite, i s-a pus proprire pe salariu si plateste aproape 135 de lei pe luna in contul datoriilor pe care le are la fisc.

Nu este singurul ghinionist.

De la inceputul anului si pana la inceputul acestei luni aproximativ 1.600 de debitori au fost executati, le-au fost proprite salariile sau le-au fost blocate conturile. O mare parte dintre cei somati s-au grabit sa-si plateasca datoriile fata de bugetul local.

Si la Bucuresti, la Directia de Impozite si Taxe a sectorului 6, numarul dosarelor de executare silita a crescut cu peste 10% fata de aceeasi perioada a anului trecut, majoritatea sunt pentru amenzi de circulatie neplatite. Rau-platnicii sunt in prima faza somati, dupa care se trezesc cu titlu executoriu.

"In 90% din cazuri debitul se stinge la blocare contului, cand trimitem proprire la banca", spune Cosmin Popp, director Impozite si Taxe Primaria sectorului 6.

Reprezentantii Politiei Rutiere spun ca numai o treime dintre amenzi sunt platite de buna voie.

Citeste despre acest subiect si in ziarul Gandul.
Tu ai o amenda neplatita? (64 voturi)
Da si voi merge sa o achit
6.25%
Da, dar nu cred ca se va ajunge la executare
28.13%
Nu
65.63%