Finantele au primit subscrieri de 3,03 miliarde lei. Analistii ING Bank se asteptau la un randament maxim de circa 3,9%, acesta fiind nivelul inferior de pe piata secundara.

Administratorii datoriei publice au mai vandut certificate cu scadenta la un an in luna aprilie, cand randamentul mediu acceptat a fost de 4,99% pe an. Atunci, Finantele au atras 600 milioane lei.

Ministerul Finantelor Publice vrea sa atraga in luna mai 3,78 miliarde lei prin vanzarea de titluri de stat, dupa ce in aprilie a imprumutat de pe piata interna peste 5 miliarde lei, prin vanzare de titluri in lei (2,5 miliarde lei) si in euro (581,4 milioane euro, echivalentul a 2,55 miliarde lei).

Randamentul titlurilor de stat in lei a scazut constant in ultima perioada, atingand valori minime istorice, in linie cu evolutia activelor din regiune.

Interesul investitorilor straini pentru titlurile de stat emise de Romania a fost sustinut si de recomandarile analistilor de la BNP Paribas si Societe Generale, care indicau cumpararea de obligatiuni guvernamentale romanesti, anticipand o evolutie pozitiva in piata si scaderea randamentelor pentru titlurile aflate in circulatie.

De la inceputul anului, Ministerul Finantelor Publice a imprumutat de pe piata interna 21,72 miliarde lei, la care se adauga emisiuni in valuta, interne si externe, de 1,084 miliarde de euro si 1,5 miliarde de dolari.