Pana la ora 16:00, investitorii au subscris obligatiuni de 6,3 miliarde dolari, iar randamentul se situa la 4,625%, egal cu cel indicativ, potrivit surselor citate.

Sursele au precizat ca aranjorii emisiunii au asteptat subscrieri si de pe piata din SUA, incercand astfel sa coboare costul emisiunii sub 4,625%.

Romania a iesit joi pe pietele externe, cu intentia de a imprumuta intre 500 milioane de dolari si 1,5 miliarde de dolari.

Tranzactia se incadreaza in programul de emisiuni pe termen mediu al Romaniei si este intermediata de bancile Barclays, Citibank, HSBC si BNP Paribas.

Romania a mai emis obligatiuni in dolari anul trecut, cand a atras prin doua tranzactii 2,25 miliarde de dolari. Finantele au mai obtinut in 2012 de pe pietele externe 2,25 miliarde euro prin plasamente de obligatiuni.

Obligatiunile in dolari emise in ianuarie si februarie 2012 au avut randamente de 6,87%, respectiv 6,45%.

Reprezentantii Ministerului Finantelor au organizat in aceasta saptamana un roadshow la New York, Boston si Londra pentru a promova emisiunea in randul investitorilor.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca Guvernul a autorizat Ministerul Finantelor sa lanseze o serie de obligatiuni pe piata SUA. Ponta s-a aratat convins ca dobanda cu care vor fi vandute bondurile va fi sub nivelul imprumuturilor anterioare de pe piata americana, ca urmare a stabilizarii politice.