Cazul ramane, fara indoiala, de mare interes. Pe de o parte, procurorii au obtinut mandatele de arestare dupa ce s-au prezentat in fata judecatorilor cu interceptari telefonice din care reiese faptul ca Sorin Ovidiu Vintu si cei doi colaboratori au pastrat legatura si i-ar fi trimis bani in Indonezia fugarului Nicolae Popa.

Avocatii contesta parte din probe si, mai mult, sunt nemultumiti de felul in care au fost facute perchezitiile.

In cazul lui Octavian Turcan, aparatorul spune ca perchezitia a fost ilegala, iar familia lui Vintu ii acuza pe politisti ca au impuscat unul dintre caini.

Descinderea de la vila din strada Paris a lui Sorin Ovidiu Vintu a starnit multa valva. Apropiatii omului de afaceri insista ca anchetatorii au facut uz de arma. Prin vocea avocatilor, familia ii acuza ca ar fi tras inutil in Baron, unul dintre cainii lui Vintu. Autoritatile resping aceasta teorie.

In aceeasi dimineata, alte echipe au verificat casele apropiatilor lui Vintu: Alex Stoian si Octavian Turcan. In cazul celui din urma, avocatii contesta legalitatea perchezitiei. Mandatul era pentru Iancu Nicolae 31 si au descins in Drumul Negru 18A.

Cele doua adrese se afla in Pipera, la patru vile distanta. Problema este ca nici locatarii nu par foarte lamuriti pe ce strada stau. Aleea si-a schimbat numele din Drumul Negru in Iancu Nicolae de mai multe ori.

Dincolo de toate aceste controverse care au ajuns pana la procurorul de caz, cei trei raman teoretic in arest pentru inca 27 de zile.

Judecatorul care le-a dat mandat isi va prezenta abia la inceputul saptamanii motivarea. Oricum, avocatii au contestat deja decizia la Curtea de Apel.

Sorin Ovidiu Vintu se afla in arest, ca urmare a deciziei Tribunalului Bucuresti, care a emis un mandat, sub acuzatia de favorizare a infractorului. Omul de afaceri a contestat aceasta hotarare la Curtea de Apel, instanta urmand sa se pronunte saptamana viitoare asupra legalitatii masurii preventive.

Concret, Vintu este acuzat ca l-ar fi ajutat pe Nicolae Popa, care a fost fugit din Romania pentru a scapa de condamnarea la 15 ani de detentie pentru infractiuni economice.

Dormi linistit, FNI lucreaza pentru tine! Istoria celei mai mari tepe financiare din Romania. VIDEO