Sorin Blejnar sustine ca este umilitor sa se prezinte periodic la sectia de politie pentru a respecta conditiile impuse de procurori. El este urmarit penal pentru complicitate la evaziune fiscala si sprijinirea unui grup infractional.

In 17 iulie, procurorii i-au adus lui Blejnar la cunostinta acuzatiile si au dispus in cazul lui masura obligarii de a nu parasi tara pentru o perioada de 30 de zile.

Sorin Blejnar a declarat, la iesirea din sala de judecata de la CAB, ca nu are nicio legatura cu acuzatiile de complicitate la evaziune fiscala si sprijinirea unui grup infractional organizat. El a mai spus ca nu a cunoscut istoricul fiscal al firmelor despre care vorbesc procurorii anticoruptie ca ar fi pagubit bugetul statului cu aproape 15 milioane de euro.

Blejnar a sustinut ca este nevinovat de toate acuzatiile aduse, precizand ca nu doreste sa plece din tara in perioada vacantei. El a adaugat ca plangerea sa impotriva ordonantei de interdictie a fost facuta "din principiu".

Potrivit Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), fostul sef al ANAF Sorin Blejnar ar fi sprijinit din mai 2011 pana in iulie 2012 grupul infractional care a initiat un amplu mecanism evazionist vizand sustragerea de la plata accizelor a unor cantitati de motorina vandute sub denumirea unor produse petroliere inferioare.

Fostul sef al Serviciului de Informatii si Protectie Interna (SIPI) Constanta Dan Secareanu si alte sapte persoane din dosarul evaziunii fiscale de peste 15 milioane de euro au fost arestate preventiv pentru 29 de zile, in timp ce fostul sef al Autoritatii Nationale a Vamilor (ANV) Viorel Comanita si alte doua persoane au primit interdictie de a parasi tara.

In acelasi dosar, au fost emise mandate de arestare in lipsa pentru fostul sef de cabinet al lui Blejnar, Codrut Marta, sotii Radu si Dana Nemes si Mihai Gulea, in timp ce Stefan Puscasu si Ovidiu Ioan Moldovan au primit interdictie de a parasi tara.