Potrivit unui raport public, Bernanke mai are de platit pentru apartament 672.000 de dolari, dupa ce si-a refinantat creditul cu ipoteca de doua ori, scrie Wall Street Journal (WSJ).

Ben Bernanke si-a refinantat prima data creditul in 2009. A doua refinantare s-a produs la sfarsitul lunii septembrie, la scurt timp dupa ce Fed a anuntat programul cunoscut sub numele de "Operation Twist", program menit sa reduca randamentele la imprumuturile pe termen lung.

Seful Fed si-a luat creditul pe 30 de ani si, ca orice om de rand, a trebuit sa demonstreze bancii ca are un job si ca-si plateste taxele la stat, inainte ca institutia bancara sa-i aprobe dosarul, a declarat o sursa apropiata situatiei, mai scrie WSJ.

Dupa 10 ani de cand s-a mutat la Washington, Bernanke nu pare sa fi fost acaparat de Capitala. Din cand in cand joaca basket pe terenul Fed sau merge la sala de sport. Cea mai mare extravaganta pe care si-a permis-o a fost cand si-a cumparat un Chrysler Sebring decapotabil, pe vremea cand era profesor la Princeton.

In majoritatea serilor merge acasa dupa program, unde isi petrece timpul cu sotia sa Anna sau citind pe e-readerul sau Kindle, povesteste cineva care il cunoaste. Seful Fed le-a spus cunoscutilor ca in ultimul an si jumatate a citit 200 de carti pe Kindle-ul sau.

Nu citeste carti despre criza financiara. Cand a fost intrebat, in septembrie, daca a vazut filmul realizat de HBO despre criza economica, a spus ca nu. “Am vazut originalul”, a adaugat Bernanke.

Citeste si:

Cum a ajuns Isarescu vedeta, fara sa treaca pe la Hollywood. Guvernatorul BNR joaca rolul vietii in filmul despre criza din UE VIDEO

Un italian “pune mana” pe banii Europei. Misiune imposibila pentru Mario Draghi: sa salveze moneda unica

Rezerva Federala a SUA pompeaza inca 400 miliarde de dolari in economie VIDEO