Aproape doua treimi dintre romani ar cere mai degraba sfatul partenerilor de viata sau familiei daca s-ar afla intr-o situatie financiara dificila. 15% dintre romani au spus ca au contractat un credit pentru a rambursa un credit mai vechi si 25% dintre ei au spus ca au acumulat datorii in anul 2011.

Acestea sunt concluziile cercetarii de piata facute de TNS CSOP, la cererea companiei de recuperare a creantelor, KRUK International.

66% dintre participanti au declarat ca s-au imprumutat ca sa plateasca facturile si intretinerea. Peste jumatate au rate la banci si majoritatea sunt oameni care si-ar vinde lucruri din casa numai ca sa nu se stie datori.

Cum ar reactiona romanii daca s-ar trezi cu recuperatorii la usa

Cei mai multi, 84% dintre ei, ar cere explicatii si ar cauta intelegere ca sa-si rezolve problema restantelor. Exista insa si persoane care, ca sa scape, ar face orice: 10% ar cere sa fie iertati pur si simplu de datorie, 3% ar spune ca sunt bolnavi, in timp ce 2% ar evita orice contact recuperatorii, ba chiar ar pleca in strainatate si si-ar vinde toate bunurile ca sa nu aiba pe ce sa se puna sechestru.

Studiul a avut loc in Luna februarie 2012, luand in considerare opiniile a 1.000 de respondenti, factori decizionali in gospodarie, din mediul urban si rural, cu varsta peste 18 ani.