Lupta intre cele doua parti a fost dusa deja in instanta, iar miza este mare: un apartament de 90 de mii de euro si aproape 100 de mii de lei, in posesia careia rudele sustin ca nu pot intra.

Era convis ca mai are multe de facut, insa la 79 de ani, pe 19 septembrie anul trecut, Johnny Raducanu ne-a parasit. A lasat in urma o parte din istoria jazz-ului, dar si un scandal pe mica lui avere intre rude si femeia care i-a fost alaturi in ultimele luni.

Lupta se da pe un apartament din Bucuresti pe care maestrul l-a cumparat cu 7 luni inainte de moartea sa si a trecut-o in acte si pe Mirela Adascalitei. Locuinta din strada Oltarului, este evaluata acum la aproape 90 de mii de euro.

In februarie 2011, maestrul s-a mutat acolo impreuna cu femeia de 38 de ani care astazi l-a pomenit printr-un parastas la Biserica Sfantul Silvestru. Rudele lui Johnny Raducanu s-au aratat revoltate.

Muzicianul nu a lasat un testament, insa din certificatul de mostenitor reiese ca familia are dreptul la doua treimi din apartament, la banii din conturi, la drepturile de autor dar si la bunurile din locuinta: tablouri, pianul, hainele si diplomele artistului. Pana acum, insa, desi au apelat si la un executor judecatoresc, nu s-au ales cu mai nimic.

In plus, nepotii sustin ca toate cele 4 conturi ale artistului au fost golite. Extrasele bancare arata ca Mirela Adascalitei a scos o parte din bani chiar in ziua inmormantarii.

Tocmai de aceea, nepotii marelui artist au intentat doua procese: unul pentru bani si unul pentru casa. Mirela Adascalitei nu a vrut sa le dea nicio replica si a preferat si astazi sa pastreze tacerea cu privire la aceasta disputa.