Imediat dupa moartea actorului Toma Caragiu, in cumplita zi de 4 martie 1977, Elena Caragiu a plecat peste Ocean. Timp de 3 decenii, nici nu a vrut sa auda de Romania. Si totusi in 2009, femeia s-a hotarat sa transforme casa construita de tatal ei la Peris in casa memoriala pentru toti cei care l-au apreciat pe Toma Caragiu. Atunci a inceput si scandalul cu sora actorului si fata infiata de acesta in prima casatorie.

"'Il urau pe Toma, il jumuleau de bani, exact cum spunea tatal meu, si pe mine ma tineau la distanta. Mi se pare cea mai buna dovada a felului cum aceasta persoana s-a purtat fata de tatal ei, ingratitudinea, lacomia de bani si in special ura pe care o are fata de acest mare om", a declarat Elena Caragiu, sotia marelui actor Toma Caragiu.

La randul ei, Maria Doina Caragiu se apara: in momentul tranzactiei avea tot dreptul asupra casei de la Peris.

Si totusi, femeia care i-a fost alaturi lui Toma Caragiu in ultimii 15 ani de viata nu se da batuta si vrea sa faca dreptate cu orice pret.

"Vreau sa fac aceasta casa memoriala, acesta este singurul meu tel, nu am pretentii la absolut nimic", a mai spus Elena Caragiu.

Variante nu sunt prea multe, mai ales ca dupa prima tranzactie casa a mai fost vanduta de inca 3 ori la specula. Asa ca acum fie se intelege cu actualul proprietar si recumpara proprietatea, fie construieste de la zero o casa memoriala in parcul din Peris.