In perioada analizata, contribuabilii au realizat aproape 40.000 de plati online de taxe si impozite catre autoritatile locale, in crestere cu 49% fata de primele doua luni ale anului 2014.

"Sustinem plata taxelor si impozitelor locale cu cardul inca din anul 2009 si ne bucura sa vedem ca eforturile tuturor partilor implicate dau rezultate (...). In luna martie am remarcat faptul ca a fost depasit nivelul de 65.000 de utilizatori activi ai platformei www.ghiseul.ro, comparativ cu aproximativ 50.000 de conturi active la inceputul acestui an, ceea ce demonstreaza faptul ca tot mai multi contribuabili sunt interesati in mod clar de rapiditatea, confortul si siguranta platilor online", a declarat directorul regional pentru Romania, Croatia si Slovenia al Visa Europe, Catalin Cretu.

Internetul permite contribuabililor sa isi plateasca taxele oricand si de oriunde si sa evite astfel eventualele cozi de la ghisee sau costuri legate de retragerea numerarului de la bancomate.

La sfarsitul anului trecut, peste 110 primarii acceptau plata online a taxelor si impozitelor locale, prin www.ghiseul.ro sau platforme proprii.

Plata taxelor si impozitelor locale cu cardul se poate realiza si fizic la sediile administratiilor locale, la POS-urile instalate in oficiile postale care accepta tranzactiile cu cardul, in locatiile special deschise de Visa in centrele comerciale, la infochioscurile instalate in sediile administratiilor locale, in supermarket-uri si mall-uri.