Cu doar cateva ore inaintea meciului era agitatie mare pe aleile de acces catre stadion. Zecile de bisnitari de bilete s-au dispus strategic. Pe principiul fraier nu e cel care cere, ci cel care da, preturile la negru le depasesc cu mult pe cele de la oficial. Si nici nu e loc de negociere: 200 de lei biletul la peluza.

Singurii cinstiti erau doar cei care stateau la coada ca sa isi ridice tichetele comandate pe internet in ultimele trei zile.

Lumea este la fel de agitata si dincolo de portile arenei. Si astazi s-a dat cu matura si s-au spalat panourile. S-au luat de asemenea masuri pentru ca partida sa decurga fara niciun fel de incidente. Politistii si jandarmii in numar mare  vor sta cu ochii pe cei 50.000 de spectatori.

Infruntarea din aceasta seara aduce oarecum cu cea dintre David si Goliath

Sau cum ar putea fi descris altfel duelul dintre staruri ca Benzema ori Ribery, din tabara cocosilor galici si mai putin vestitul Chiriches de la Pandurii Targu Jiu, ajuns pentru prima oara in viata titular in nationala Romaniei?

In cifre seci, diferenta arata cam asa: romanul Chiriches castiga 60.000 de euro pe an. Maruntis pentru starurile Frantei, care cheltuiesc asemenea sume intr-o o seara de huzur pe Coasta de Azur. Ribery ia banii lui Chiriches in doua zile, iar Benzema ceva mai greu: in trei.

Altfel spus, Ribery de la Bayern Munchen platit cu 10 milioane de euro anual, obtine mai mult decat lotul Romaniei, cu rezerve si antrenor cu tot. Si pentru ca vorbim despre salarii fabuloase Benzema il urmeaza in top, fiind rasfatat de Real Madrid cu 8,5 milioane pe sezon.

Banii si faima nu au fost insa tot timpul de bun augur pentru craii din nationala Frantei. Chiar daca au la picioare o lume intreaga, conduc masini scumpe, iar fetele frumoase roiesc in jurul lor, scandalurile - in special cele sexuale - s-au tinut scai de vedetele "Cocosului Galic". Inaintea Campionatului Mondial din Africa de Sud, o minora din Maroc - Zahia Dehar - a declarat ca a intretinut relatii intime cu Benzema si Ribery. 1.800 de euro ar fi platit cel din urma pentru noaptea de amor.

Apoi cei doi au fost la un pas de puscarie. Desi au scapat miraculos de zeghe au continuat sa-si faca de cap. Numele lui Benzema a fost implicat intr-o noua poveste de hartuire sexuala. Presa din Spania a scris ca atacantul lui Real ar fi contactat, prin intermediul unui site de socializare, o minora de 14 ani din Franta. Dupa mai multe convorbiri, fata ar fi inceput sa primeasca mesaje si fotografii deocheate de la utilizatorul al carui nume fictiv era "Karim Benz".

Cazul este departe de a fi inchis, mai ales ca politia din peninsula a dovedit ca, in discutiile dintre "Karim Benz" si minora, a fost folosit si un numar de telefon apartinand clubului madrilen.

Si nu este singurul caz de acest fel. Un barbat i-a pretins lui Benzema un milion de euro in schimbul unor poze compromitatoare in care fotbalistul aparea cu fiica lui tot o... minora. Cu ajutorul autoritatilor Benzema i-a organizat un flagrant acestuia.

Doar masinile le-au mai facut fotbalistilor francezi probleme la fel de mari ca si femeile. Acelasi Benzema este considerat de presa franceza "spaima soselelor". Dupa ce a facut praf un Audi si-a luat un Lamborghini de ultima generatie caruia i-a rupt repede rotile.