Toti cei care au maine sansa sa asiste la inaugurare trebuie sa isi potoleasca pofta de seminte acasa, pentru ca sunt interzise. La fel si fumatul in afara spatiilor special amenajate. Este bine sa stiti si ca in zona traficul va fi restrictionat.

In cel mai inalt punct al stadionului, deasupra cubului de 55 de tone, in locul unde este tinut acoperisul retractabil, suntem la o inaltime de 60 de metri. Fix deasupra centrului terenului de unde maine se va da lovitura de start a meciului Romania - Franta.

Pe respectivul cub au fost instalate in exterior patru ecrane. Proiectantul este german, si inainte a lucrat pe noul stadion Wembley din Londra. Astazi a facut ultimele probe. Si a aratat echipei Stirilor Pro TV cum se fixeaza de acoperis gigantul dispozitiv cu ajutorul a patru piloni.

Revenim cu picioarele pe pamant sau mai bine zis pe gazon unde unde din pacate au rasarit cateva ciuperci.

Organizatorii au povestit reporterilor Pro Tv ca astazi au dat cu un ingrasamant special pe gazon, astfel incat iarba sa fie mai verde in ziua meciului. Ramane de vazut daca va da rezultate sau nu. Cert este ca mai sunt unele probleme cu gazonul, deoarece radacinile n-au avut suficient timp sa se prinda in pamant.

"Este clar un risc asumat atat de noi, cat si de Federatie, sa jucam atat de repede pe un gazon montant intr-o perioada a anului in care riscurile erau foarte mari, radacina nu este crescuta destul de mult", a declarat Bogdan Hreapca, director investitii Primaria Capitalei

Pe de alta parte, firma care se ocupa de curatenie a aruncat in lupta sute de muncitori pregatiti sa stearga scaunele, dar si sa dea o noua fata geamurilor in special in zona VIP.

Ca sa va dati seama cata treaba mai au, ganditi-va ca angajatii firmei de curatenie au adus cu ei un sac intreg de carpe, iar pentru scaunele din piele sintetica folosesc o solutie speciala ca sa nu luceasca.

Peste tot s-au facut controale. Seful FRF a venit astazi intr-o mica inspectie.

Francezii vor avea in vestiar tot ce le trebuie la dispozitie. Inclusiv o piscina incalzita, iar in cealalta camera o sauna suedeza. Pe jos exista o gresie speciala astfel incat jucatorii sa nu alunece. Dusurile sunt si ele functionale si sa speram ca pe aici odata cu apa se vor scurge si lacrimile jucatorilor francezi dupa ce vor pierde meciul cu Romania.

Zecile de mii de spectatori pot sa fie siguri ca nu vor muri de foame sau de sete in timpul meciului.

Ca in orice stadion care se respecta, si pe National Arena gasim o bucatarie complet echipata. Iar in jurul ei sunt mai multe camere frigorifice. Este incredibil de frig, - 17 grade.

Autoritatile au facut astazi si putin exces de zel. Au prins si au mutat cainii care au crescut pe langa stadion ca sa nu dea rau la imagine.

Bogdran Hreapca, director de investitii la Primaria Capitalei, spune insa ca pentru cateii stadionului se va amenaja ceva special si vor fi adusi inapoi .

Langa arena, romanii au stat cu sutele la coada ca sa prinda macar biletele de la peluza.

Restrictii rutiere

Chiar daca nu sunteti printre norocosi este bine sa stiti ca maine incepand cu ora 17.30 se vor aplica restrictii rutiere pe strazile Maior Coravu, intre Mihai Bravu si intrarea in stadion, dar si pe bulevardul Pierre de Coubertin intre Vatra Luminoasa si National Arena.

In plus, vor fi peste 200 de curse speciale RATB care vor pleca dupa meci. Cei care au bilete vor putea circula gratuit dus-intors.

Spectatorii vor gasi maine pe scaunele din arena stegulete tricolore si cartoane pentru coregrafie. Accesul cu alte bannere este strict interzis.