Astfel, vor plati impozit forfetar vulcanizarile, transporturile urbane, suburbane si metropolitane de calatori, activitati de intretinere peisagistica, activitati suport pentru interpretare artistica (spectacole), activitati de creare artistica, activitati de gestionare a salilor de spectacole.

Activitatile mentionate sunt incluse intr-un proiect de lucru al Guvernului privind modificarea Codul Fiscal si introducerea impozitul forfetar, obtinut de MEDIAFAX.
Printre domeniile care au fost initial incluse in lista si au fost ulterior eliminate se mai numara repararea calculatoarelor si a echipamentelor de comunicatii, repararea ceasurilor si a bijuteriilor, balciurile si parcurile de distractii.

Astfel, in noua lista a serviciilor propuse pentru impozitul forfetar mai sunt incluse intretinerea si repararea autovehiculelor (vulcanizari), hoteluri si alte facilitati de cazare similare, parcuri pentru rulote, campinguri si tabere.
De asemenea, impozitul forfetar se va aplica si pentru restaurante, firme prestatoare de servicii in alimentatie (catering) pentru evenimente, alte activitati de alimentatie, baruri si alte activitati de servire a bauturilor, alte servicii de rezervare si asistenta turistica.

Lista continua cu repararea dispozitivelor de uz gospodaresc si a echipamentelor pentru casa si gradină, repararea incaltamintei si a articolelor din piele, repararea mobilei si a furniturilor casnice, repararea ceasurilor si a bijuteriilor, repararea articolelor de uz personal si gospodaresc, spalarea si curatarea articolelor textile si a produselor din blană, coafura, activitati de pompe funebre, activitati de intretinere corporala si alte activitati de servicii.

In proiectul Guvernului este prezentata si modalitatea de calcul pentru stabilirea impozitului forfetar in cazul categoriilor "Restaurante, baruri cafenele", si "Hoteluri si alte facilitati de cazare".
In cazul primei categorii, firmele vor plati o suma care creste odata cu rangul localitatii unde se afla restaurantul si a suprafetei totale utile.

Cel mai mic impozit forfetar, de 2.000 de lei, va fi platit pentru localurile de la sat care nu au o suprafata utila mai mare de 10 metri patrati. Proprietarul unui bar cu o suprafata de 20 de metri patrati, tot dintr-un sat, va plati 3.400 de lei. Suma maxima pentru un astfel de local situat la sat poate ajunge, pentru o suprafata de 240 de metri patrati, la 34.200 de lei pe an.

Pentru cafenelele, barurile sau restaurantele situate in comune, suma minima platita pentru o suprafata de maxim 10 metri patrati va fi de 2.300 de lei, in timp ce impozitul maxim pentru o suprafata totala utila de 240 de metri patrati ajunge la 34.500 de lei.

La oraÅŸ, impozitul variaza, conform acelorasi parametri, intre 2.900 de lei si 34.800 de lei.
In cazul municipiilor, impozitul este diferentiat pe patru zone, astfel ca o firma dintr-o zona centrala va plati un impozit anual intre 8.900 de lei si 41.100 de lei.

La hoteluri, impozitul forfetar este calculat in functie de numarul de camere autorizate si numarul de stele sau margarete.

Astfel, impozitul anual se calculeaza inmultind 1.226 lei cu numarul de camere si cu un coeficient care porneste de la 0,5 pentru locatiile de o stea si creÅŸte cu 0,25 unitati, pana la 1,5 pentru cele de cinci stele.

Pentru hotelurile si pensiunile cu o singura stea, valoarea impozitului este de 613 lei inmultit cu numarul de camere, pentru cele cu doua stele/margarete ajunge la 919,5 lei inmultit cu numarul de camere, iar cele de cinci stele/margarete vor trebui sa achite o suma echivalenta cu 1.839 de lei inmultit cu numărul de camere.

Documentul mai arata ca impozitul forfetar se va declara si plati trimestrial, in suma de o patrime din impozitul forfetar anual, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare trimestrului pentru care se datoreaza impozitul.

Afla mai multe stiri pe www.mediafax.ro