Insotit de toata familia sa, Regele a intrat in Banca Nationala prin usile care nu se deschid decat pentru oaspeti de onoare. In limuzine dintre cele mai scumpe, politicieni, oameni de afaceri, mai marii bisericii au venit si ei in haine de gala la pranzul organizat de Casa Regala in Banca Nationala.

Masa festiva a fost organizata in Sala de Marmura, una dintre cele mai impresionante incaperi ale BNR, care a fost renovata recent, iar guvernatorul ii primeste aici doar pe oaspetii sai de seama. Au mai fost organizate receptii aici pentru Clubul Bilderberg, membrii Comisiei trilaterale si guvernatorul Bancii Centrale Europene.

Au fost serviti de o armata de ospatari, impracati dupa regului stricte si purtand manusi albe. Masa a inceput si s-a sfarsit cu o rugaciune. Cat despre meniu, a fost unul foarte ales, redus ca volum.

Toti invitatii au primit o medalie comemorativa si o farfuria cu blazonul Casei Regale. La iesire, Regele i-a salutat pe trecatorii care ii cantau si aplaudau.

Maine, atentia se va indrepta catre Parlament. Niciodata cladirea nu a mai gazduit atatea fete regale cate vor fi pe holurile strajuite de militari din garda de protocol. Regele si suita sa vor sosi de dimineata si, pana la 10, cand este programat discursul, au vreme jumatate de ora sa se primeneasa pentru discursuri.

Majestatea sa Regele va sta intr-un jilt pe care administratorii Palatului il aduc in sala doar cand sefii de stat depun juramantul de credinta. In dreapta ii vor sta Majestatea sa Regina Ana, Alteta sa regala principesa Mergareta si Alteta sa principele Radu.

La 10.05 regele va vorbi camerelor reunite ale Parlamentului.

In loje vor asista aproape 100 de invitati, membri ai caselor regale din intreaga lume. O parte au ajuns deja in Bucuresti, printre ei si regina Sofia a Spaniei, foarte apropiata de Casa Regala a Romaniei.

De asemenea, maine va veni la Bucuresti si Simeon al II-lea al Bulgariei, un alt apropiat al Casei Regale de la noi, dar si Regele si Regina Suediei, printul mostenitor Alexandru al II-lea al Serbiei ori Marea Ducesa Maria a Rusiei.

Spre seara, la Opera Romana, este programat un concert pentru inaltii oaspeti, iar dupa aceea un dineu cu mancaruri alese. La aperitiv, pe mese va sta crema de somon cu icre de manciuria, iar felul principal suna la fel de savuros - piept de rata cu vraza rosie calita, cu sos de mere si de fructe de padure. La dorinta speciala a Regelui, oaspetii vor primi la desert musse de ciocolata cu aroma de menta.

Totul este programat sa dureze pana la ora 22.30.