Sticla cu sampanie Veuve Cliquot a fost achizitionata, in cadrul acestei licitatii online, de un cumparator anonim din Singapore.

O alta sticla cu sampanie, provenind de pe aceeasi epava, apartinand marcii Juglar - in prezent disparuta -, a fost achizitionata pentru suma de 35.000 de dolari (24.000 euro).

Precedentul record mondial pentru o sticla cu sampanie vanduta la licitatie data din 2008, cand o sticla de Dom Perignon Rose, imbuteliata in anul 1959, s-a vandut cu 42.000 de dolari.

Cele doua sticle faceau parte din marfurile de pe o goeleta care a naufragiat intre 1825 si 1830 in Marea Baltica, avand la bord peste 150 de sticle cu diverse tipuri de sampanie frantuzeasca, dar si multe sticle de bere. Potrivit expertilor, goeleta urma sa ajunga la curtea tarului Nicolae al Rusiei.

Continutul sticlelor, descoperite de doi scafandri suedezi in largul Finlandei, in iulie 2010, se afla intr-o stare buna de conservare, datorita conditiilor de temperatura si presiune de pe fundul Marii Baltice.

Citeste si: