Dupa ore de stat in frig la coada, functionarii le-au spus oamenilor din Constanta sa plece acasa. Si nu e de mirare ca dureaza. La un punct de recenzare intrau odata doar cate trei persoane.

Chiar daca autoritatile nu recunosc oficial ca operatiunea continua, programul centrelor de recenzare a fost prelungit pana maine la 16.30.

Vezi pe StirileProtv.ro. raportul oficial al recensamantului 2011

La Iasi, primaria a ajuns in situatia in care ar putea sa piarda finantari serioase, de 150 de milioane de euro pentru ca numaratoarea arata ca populatia municipiului a scazut sub 300.000, nivelul care asigura din start fonduri mai consistente.

Asa ca edilii fac un apel catre oameni sa se prezinte la centrele deschise special. Acum, li se cere sa rezolve singuri ce n-au reusit autoritatile in 12 zile. E bine de stiut ca la Iasi un recenzor din sase a clacat pe drum.

Pana pe 1 noiembrie la Iasi au fost recenzate doar 290.000 de persoane in conditiile in care in evidentele primariei
figureaza 340.000.

Potrivit datelor oficiale, anuntate de Institutul National de Statistica, in cele 12 zile de recensamant au fost numarate aproape 19,6 milioane de persoane si peste 8,3 milioane de locuinte. Rezultatele finale ar putea fi gata la sfirsitul lunii ianuarie.