In urma cu cinci luni, Bank of America a completat actele prin care a demarat executarea silita a unei proprietati detinute de un cuplu din Florida, care nu le datora de fapt niciun ban. Cei doi soti au explicat atunci reprezentantilor institutiei de credit ca ei platisera cash pentru achizitionarea locuintei lor. Banca insa nu i-a crezut, iar cazul a ajuns in justitie.

Perechea a reusit sa-si dovedeasca nevinovatia si ca de fapt nu ii datora nimic Bank of America. Mai mult, s-a descoperit ca tanarul cuplu nu a avut niciodata vreo ipoteca sau vreo factura neplatita la timp.

Judecatorul din Collier County a hotarat, dupa ce a analizat povestea sotilor Nyergers, ca celebra institutie financiara sa plateasca integral proprietatea cuplului, pentru daune morale si greselile pe care le-a facut in cazul acestora. Mai mult, judecatorul a explicat bancii ca a procedat gresit atunci cand a incercat sa execute silit locuinta cuplului.

Cum s-a sfarsit inedita poveste? Dupa cinci luni de la pronuntarea sentintei, institutia de credit nu a platit inca suma datorata sotilor Nyergers, iar avocatul cuplului dat initial in judecata de banca a procedat exact asa cum institutia financiara dorea sa actioneze cu bietii „executati”, si anume a preluat activele bancii.

„Ne-au ignorat telefoanele, scrisorile, iar din punct de vedere legal acesta este urmatorul pas pe care clientii mei trebuie sa-l faca pentru a fi compensati pentru dauna suferita”, a explicat avocatul sotilor Nyergers, Todd Allen pentru CBS.

Iar avocatul cuplului greu incercat a trecut la fapte: a dat instructiuni privind executarea birourilor, a computerelor, a copiatoarelor, a dulapurilor de acte si a oricarui alt activ a sucursalei The Bank of America.

Dupa o ora ce sucursala a fost inchisa, managerul bancii i-a inmanat avocatului perechii un cec pentru taxele legale pe care institutia financiara trebuia sa le plateasca clientilor sai.

„Ca avocat al apararii, aceasta este dulcea dreptate”, a spus Todd Allen.

Avocatul celor doi soti sustine ca intalneste destul de des asemenea situatii, si anume banci care fac diverse erori pentru ca nu au investigat suficient cazul, iar un proces intentat de clienti devine extrem de costisitor.

Citeste si:

Este oficial: "Prima Casa 4" ia astazi startul. Vezi in ce conditii poti sa-ti iei o locuinta

Taxa auto s-ar putea reduce cu 30%. Cine si cum si-ar putea recupera o parte din bani

Primul aqua-park din Romania, care va fi acoperit in totalitate. Cat costa investitia