"Toyota continua sa adapteze productia la conditiile din Japonia si estimeaza o cadenta de 50% intre 10 mai si 3 iunie. Toyota va decide asupra planurilor de productie de dupa 3 iunie dupa ce va studia optiunile impreuna cu furnizorii", se arata intr-un comunicat al constructorului auto.

Activitatea companiei, precum si a celorlalti constructori auto niponi, a fost grav afectata de cutremurul care a lovit Japonia de 11 martie si de valurile tsunami care au urmat.

La inceputul acestei luni, Toyota a anuntat ca va relua intre 18 si 27 aprilie activitatea la toate uzinele din Japonia, insa la o cadenta de productie redusa.

Automobile Dacia opreste productia la Mioveni.

Compania va opri, in perioada 22 aprilie-2 mai, activitatea de montaj si caroserie la uzina de la Mioveni, din cauza problemelor cu aprovizionarea unor piese de catre furnizorii constructorului, a declarat Anca Oreviceanu, directorul de comunicare al Renault in Romania.

Vicepresedintele sindicatului de la Automobile Dacia, Ion Iordache, a declarat ca aceia care vor sa-si cumpere o masina in aceasta perioada nu vor fi afectati de intreruperea productiei, deoarece fabrica are stocuri de automobile.