Constructorul auto nipon a anuntat miercuri ca va suspenda productia la cinci uzine europene timp de opt zile, la sfarsitul lunii aprilie si inceputul lui mai, din cauza lipsei unor piese de provenienta japoneza, ca urmare a cutremurului din luna martie.

Toyota Romania a precizat ca dispune de stocuri, insa se astepta ca in curand livrarile sa intarzie, in special la modelele de baza - Yaris, Auris si Avensis.

"Dorim sa le comunicam clientilor nostri ca depunem toate eforturile necesare ca efectele resimtite sa fie cat mai mici. Clientii vor fi anunţati in timp util cu privire la orice modificare in orarul de livrare al vehiculelor sau pieselor, daca va fi cazul", au precizat reprezentantii Toyota Romania.

Productia din Europa va fi oprita timp de mai multe zile la sfarsitul lunii aprilie si inceputul lui mai, apoi se va lucra intr-o cadenta redusa, pentru a gestiona piesele disponibile dupa cutremurul din 11 martie.

Tot din cauza lipsei pieselor, Toyota a decis sa suspende activitatea in America de Nord timp de sase zile in aprilie.

In Romania au fost inmatriculate 337 automobile Toyota in primul trimestru, cu 40% mai multe fata de perioada similara din 2010.