"Cred ca Romania are un mare potential si e foarte bine ca experienta britanica poate ajuta la dezvoltarea economiei romanesti", a afirmat Printul Edward, aflat pentru prima oara in Romania intr-o vizita oficiala, el participand la lansarea unui portal al comunitatii de afaceri britanice. 

El a precizat ca nu cunoaste foarte multe despre Romania si Bucuresti, insa a descoperit ca tara noastra este foarte bine plasata geografic si prietenoasa cu investitorii britanici. 

Printul Edward a aratat ca portalul www.britishbusiness.ro, prin care Ambasada Marii Britanii la Bucuresti si Camera de Comert Romano-Britanica doresc atragerea de noi investitori britanici, este "o initiativa inedita si o metoda foarte buna pentru companiile britanice sa afle mai multe despre oportunitatile de aici, din Romania". 

La randul sau, ambasadorul Martin Harris a aratat ca Romania are avantajul de a fi "o tara emergenta in cadrul Pietei Comune", aflata la trei ore de zbor de Londra, fiind conectata cu ajutorul a sapte zboruri aeriene zilnice, iar investitorii britanici nu trebuie sa mearga pana in China si India pentru oportunitati de a face afaceri. 

"Eu cred ca 2013 este un an de oportunitate pentru investitorii britanici si pentru economia Romaniei. Pentru ca avem in aceasta perioada o stabilitate macroeconomica, o stabilitate politica si eu cred ca este un climat din ce in ce mai bun pentru investitorii straini si investitorii britanici. Eu am remarcat un interes mai intens din partea investitorilor britanici", a afirmat Harris, care a adaugat ca de la inceputul acestui an peste 27% din investitiile straine in Romania apartin firmelor britanice.

El a dat si exemplul firmei de bricolaj Kingfisher, care a preluat recent reteaua de magazine Bricostore din Romania. 

Si presedintele Camerei de Comert Romano-Britanice, Raymond Breden, a spus ca pe langa investitorii britanici de talie prezenti in Romania, cum ar fi Vodafone sau GlaxoSmithKlin, tara noastra ofera multe oportunitati in mai toate sectoarele pentru IMM-urile britanice, iar portalul lansat marti se adreseaza mai ales acestora. 

"IMM-urile au nevoie de informatie credibila si de calitate", a spus Breden, care a aratat ca investitorii britanici mari pot aduce in piata romaneasca si companii de talie mica si medie.  Portalul mentionat prezinta informatii referitoare la mediul de afaceri din Romania, o lista a firmelor britanice care sunt deja pe piata din tara noastra, relatari cu povesti de succes ale acestora, precum si un film de promovare a economiei romanesti realizat de Ambasada Marii Britanii si Camera de Comert Romano-Britanica.