Liderul politic al tarii cu cel mai mare numar de locuitori din lume, exercitand un "control aproape dictatorial asupra 1,3 miliarde de persoane (a cincea parte din populatia planetei), Hu Jintao poate "devia rauri, poate cladi orase, poate inchide disidenti si cenzura Internetul fara amestecul birocratilor pisalogi si al tribunalelor", potrivit Forbes.

Obama, care anul trecut a fost cea mai puternica persoana din lume, a inregistrat un regres in 2010, plasandu-se pe locul ar doilea.

Desi partidul sau a fost invins in alegerile de la jumatatea mandatului, iar libertatea sa de a-si implementa agenda va fi mult limitata in urmatorii doi ani, Obama "se poate consola cu faptul ca ramane comandantul-sef al celei mai puternice armate, liderul al celei mai mari si dinamice economii si ca detine neoficial titlul de Liderul Lumii Libere", noteaza revista americana.

Devansat de regele Arabiei Saudite, Abdullah bin Abdul Aziz al Saud, premierul Rusiei, Vladimir Putin (locul al patrulea), ramane si in acest an mai puternic decat presedintele Dmitri Medvedev (locul 12), pe care, probabil, il va inlocui in 2012.

El detine "ultimul cuvant" in Rusia, o putere nucleara declarata, bogata in resurse energetice si minerale si cu drept de veto in Consiliul de Securitate al ONU.

Vezi mai jos topul celor mai puternici zece oameni din lume:

1.      Hu Jintao – presedintele Chinei
2.      Barack Obama – presedintele SUA
3.      Abdullah bin Abdul Aziz al Saud, regele Arabiei Saudite
4.      Vladimir Putin, premierul Rusiei
5.      Papa Benedict al XVI-lea
6.      Angela Merkel, cancelarul Germaniei
7.      Davin Cameron, premierul Marii Britanii
8.      Ben Bernake – presedintele Fed (Rezerva Fadarala a SUA)
9.      Sonia Gandhi, presedintele partidului Congresul National Indian
10.    Bill Gates, om de afaceri