"Masura de restructurare a creditelor a fost propusa de domnul Voinea. Stie mai multe detalii", a spus joi Petrescu, intrebata cand si sub ce forma va fi aplicata masura de restructurare a creditelor prin facilitati fiscale. 

Acum doua luni, Liviu Voinea afirma ca ordonanta de urgenta privind schema fiscala pentru restructurarea creditelor populatiei nu se regaseste printre atributiile sale, fiind o problema de politica fiscala. 

"Nu e la mine, e pe politica fiscala", a raspuns atunci Voinea.

De altfel, Petrescu a refuzat sa raspunda la mai multe intrebari pe care le-a calificat ca fiind de competenta ministrului Liviu Voinea, care nu a fost prezent la conferinta organizata de Ministerul Finantelor Publice. 

Petrescu nu a comentat declaratia ministrului pentru Buget, care a anuntat miercuri ca rectificarea bugetara se va aproba, cel mai probabil, in august, ceea ce face imposibila reducerea CAS de la 1 iulie.  Ulterior, Ministrul Finantelor a spus ca Liviu Voinea este singurul calificat sa raspunda de evolutia chelutielilor bugetare, inclusiv despre reducerea fondurilor alocate investitiilor. 

Presedintele Traian Basescu declara in aprilie ca prim-viceguvernatorul BNR Florin Georgescu a fost unul dintre artizanii "electoratei", seful statului mentionand ca doreste ca Banca Nationala sa nu ajunga in situatia de a executa dispozitiile Guvernului.  Ulterior, BNR a raspuns ca schema fiscala pentru restructurarea creditelor populatiei a fost conceputa, initiata si dezvoltata de ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, invocand ca semnificativ in acest sens un articol publicat de Voinea pe site-ul Financial Times.