Pentru magazinele de cartier MIC.RO se cauta peste 150 de angajati, in Bucuresti, Braila, Craiova, Galati si Pitesti.

Pentru ocuparea celor 50 de pozitii de manager de magazin se cauta absolventi de studii medii sau superioare, care sa fi mai lucrat in domeniu cel putind oi ani, sa aiba abilitati de comunicare si de negociere.

Candidatii trebuie, de asemenea, sa stie sa lucreze in Word si Excell, cel putin la nivel mediu.

Joburile presupun coordonarea magazinului, aprovizionearea cu marfa, dezvoltarea strategiei de marketing si supervizaera contabilitatii magazinului.

Tot 50 de joburi sunt scoase la concurs si pentru pozitia de asistent de magazin si pentru cea de sofer in orase precum Bucuresti, Ploiesti, Pitesti, Urziceni si Targoviste.

LIDL, companie care isi face intrarea in Romania in acest an, recruteaza cateva zeci de angajati in orase ca Mangalia, Tulcea, Moroeni, Sf. Gheorghe, Codlea sau Brasov.

Pozitiile scoase la concurs sunt de casieri, agenti comerciali sau sefi de magazin.

Candidatul ideal trebuie sa aiba studii liceale terminate (cei cu studii de specialitate sau economice au un avantaj), sa aiba capacitatea de a coordona subordonatii, de a interactiona cu oamenii si de a lucra in echipa. Sunt necesare, de asemenea, cunostinte de utilizare a calculatorului.

KAUFLAND, pe de alta parte, angajeaza in Bucuresti, Turda, Alexandria, Caransebes, Hunedoara, Curtea de Arges, Oradea sau Ploiesti.

Cele mai multe pozitii disponibile sunt pentru sefi de departament, economisti, sefi de raion sau referenti de resurse umane.

Pentru a avea sanse de angajare, candidatii trebuie sa fi terminat lideul, sa aiba experienta in domeniu si abilitati de coordonare si de motivare a unei echipe, precum si cunostinte de lucru pe calculator.

Angajatii vor fi responsabili de respectarea planului de vanzari al firmei, cu motivarea si dezvoltarea profesionala a angajatilor, cu realizarea corecta a inventarelor, precum si cu respectarea legislatiei in domeniu.

Si pentru ca isi continua politica de dezvoltare, prin deschiderea de noi magazine, lantul de supermarketuri MEGA IMAGE angajeaza un coordonator pentru deschiderea de magazine si un trainer intern in Bucuresti, ceea ce inseamna ca intentiuoneaza sa faca angajari in continuare pentru magazinele nou deschise.

Vanzarile si retailul sunt, de altfel, doua dintre domeniile care ofera cele mai multe oportunitati de angajare, site-urile de recrutare adunand in aceasta categorie peste 5.000 de anunturi.