"Despre bugetul anului 2012, ne vom continua politica anului 2011, adica, pe de o parte, reducerea costurilor de functionare a statului, reducerea costurilor nejustificate legate de asistenta sociala si diverse beneficii (...) generate de nevoile electorale, iar, pe de alta parte, o crestere a investitiilor statului", a precizat Traian Basescu, scrie Mediafax.

El a mai spus ca, potrivit anuntului Eurostat de miercuri, Romania este tara care, in 2010, a avut cel mai mare procent din PIB destinat investitiilor, adica 5,9%.

"Vom continua aceasta politica pentru ca ea s-a dovedit corecta si in anul 2011, cand deja avem rezultatele pe trimestrele 1,2 si 3, cresterile economice, nu as spune mari, ci fragile, dar constante, ne arata ca acordarea unui procent important din resursele bugetului de stat catre investitii reprezinta o solutie de generare de crestere sanatoasa, durabila, iar, pe de alta parte, reprezinta o solutie de mentinere a locurilor de munca si chiar de creare a unor locuri de munca. Aceasta este si explicatia pentru care Romania are un somaj cu mai bine de doua procente sub nivelul mediu la nivelul UE", a mai spus seful statului.

De asemenea, Basescu a aratat ca bugetul pentru anul 2012 nu vizeaza numai invetitii, ci si accelerarea procesului de reducere a dependentei Romaniei de imprumuturile externe.