"Avem experienta Poloniei care a facut o treaba foarte buna in atragerea fondurilor UE. Unul dintre motive, si nu este trivial ceea ce spun, este ca Polonia va fi gazda Campionatului Europen de fotbal de anul viitor. Acest lucru a motivat guvernantii sa foloseasca fondurile europene pentru a imbunatati infrastructura, astfel incat oamenii sa se poata deplasa in timp util", a explicat Harrold.

El a glumit apoi, spunand ca unul dintre sefii lui a recomandat de curand ca si Romania sa incerce organizarea unui campionat mondial de fotbal pentru a accelera absorbtia de fonduri europene.

Polonia si Ucraina vor fi tarile gazda ale turneului final al Campionatul European de Fotbal UEFA 2012, programat pentru vara lui 2012.

Oficialul Bancii Mondiale (BM) a mai spus ca atat in cazul Romaniei, cat si in cazul altor state emergente, scopul fondurilor structurale este ca nivelul veniturilor populatiei sa ajunga la cel din restul Europei.

"Aceasta oportunitate nu poate fi ratata. In prezent, ea nu este folosita in totalitate. Romania are de departe cea mai mica rata de absorbtie", a adaugat country directorul. 

Citeste si:

Liderii UE traseaza astazi viitorul continentului. Solutiile care vor vindeca sau vor ingropa Europa

Ce tari vor avea cele mai mari costuri cu recapitalizarea bancilor