Inegalitatile la nivel national vor continua sa fie produse de cele mai dezvoltate zone ale Romaniei, dar Guvernul ar trebui sa ia masuri in sensul echilibrarii, poptrivit OTP.

”Primele opt judete dau peste jumatate din cresterea economica. Vor continua sa produca inegalitati in tara, dar Guvernul ar trebui sa ia masuri pentru a echilibra diferentele regionale”, a afirmat Diosi.

In plus, cresterea economica viitoare este pusa in pericol de limitarea resursei umane existenta chiar in zonele cele mai dezvoltate ale Romaniei.

Cele mai dezvoltate judete din Romania, in special Ilfov, Timis si Cluj, unde produsul intern brut (PIB) per capita este cel mai ridicat la nivel national, se confrunta cu cel mai mare deficit de personal la nivel national.

Totodata, judetele care stau cel mai slab la acest indicator - Teleorman, Mehedinti si Vaslui - au printre cele mai mari rate ale somajului, a avertizat Diósi.

Directorul OTP a subliniat importanta agriculturii in Romania pentru dezvoltarea economica viitoare, in conditiile in care peste 20% dintre angajati lucreaza in agricultura, cel mai mare procent din Uniunea Europeana (UE).

Profitul net al OTP Bank in Romania a scazut cu 12% in primele noua luni ale anului trecut, fata de aceeasi perioada a anului anterior, la 7 milioane euro, in timp ce veniturile s-au redus cu 10%.