Potrivit datelor prezentate de Business Insider, veniturile din jocurile de noroc au crescut cu 42%, in 2011, iar Bank of America prognozeaza o crestere de 14% pentrue acest an.

Pana acum, insa, Macau a depasit aceste asteptari, veniturile din ianuarie si februarie, combinate, fiind in crestere cu 28%, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In 2006, cazinourile din Macau le-au surclasat pe cele din Las Vegas, in ceea ce priveste veniturile din jocurile de noroc, iar in prezent, sumele de bani care trec prin cazinourile chinezesti sunt de cinci ori mai mari fata de cele din orasul american.

Cea mai scumpa investitie in materie de jocuri de noroc, facuta in ultima perioada in Macau este noul cazinou Sands Cotai Central, al miliardarului Sheldon Adelson, care a costat 4,4 miliarde de dolari si a fost deschis in aprilie.

Un alt mogul al jocurilor de noroc, americanul Steve Wynn, are, de asemenea, mai multe cazinouri in Macau, iar doua treimi din profiturile sale provin de aici. Cazinoul The Sands Macau, pe care l-a deschis in 2004, si-a amortizat cheltuielile de constructie de 265 de milioane de dolari in doar un an.

Agentia de evaluare Fitch sustine ca segmentul VIP va continua sa genereze pana la 75% din totalul venitorilor din industria jocurilor de noroc, dar ca fenomenul este in continua crestere si in randul clasei de mijloc.

Si chiar daca exista diferente uriase intre salarii, in Macau se traieste bine, in conditiile in care rata somajului nu depaseste 3%, iar un rezident din Macau din clasa de mijloc castiga mai mult decat media din Europa.