Orasele in care se invart banii lumii
Londra a urcat de pe locul al saselea pe cel de-al doilea intr-un top al centrelor financiare realizat de PricewaterhouseCoopers, in care New York-ul ocupa prima pozitie, relateaza Bloomberg. Ascensiunea Londrei a avut loc dupa ce firma de consultanta a luat in considerare conexiunile internationale ale capitalei britanice, potrivit Mediafax.
"Influenta economica a Londrei, usurinta de a face afaceri, inovatiile si atractivitatea de a fi o poarta internationala de acces compenseaza evolutia nesatisfacatoare a economiei si pierderile de locuri de munca din sectorul financiar", se arata intr-un raport al PwC, care analizeaza performantele sociale si economice a 27 de mari orase la nivel mondial.
New York-ul s-a mentinut pe primul loc, iar Toronto si Parisul se afla pe pozitiile trei si patru.
Singapore, pe locul sapte, este orasul asiatic cel mai bine plasat in clasament, urmat de Hong Kong.
"Daca vrem ca Londra sa continue sa fie un oras cu performante ridicate, trebuie sa analizam daca ne pregatim corespunzator pentru provocarile care ne asteapta, sa planificam imbunatatirea majora a infrastructurii si a conectivitatii", a declarat David Snell, partener la PwC in Londra.
Primarul Londrei, Boris Johnson, incearca de mai mult timp sa il convinga pe premierul David Cameron sa construiasca un nou aeroport care sa inlocuiasca Heathrow, care sufera de suprasolicitare.
Industria financiara britanica incearca sa isi pastreze reputatia intacta dupa scandaluri precum cel al manipularii dobanzii interbancare Libor si a unor acuzatii de frauda in tranzactii de 2,3 miliarde de dolari la banca elvetiana UBS.
In Marea Britanie au fost desfiintate 100.000 de locuri de munca in sectorul financiar, respectiv 10% din totalul posturilor din domeniu, dupa prabusirea bancii americane Lehman Brothers in 2008, potrivit Confederatiei Industriei Britanice.
Pe acelasi subiect: