In timp ce alte tari construiesc orase sau chiar aeroporturi in mijlocul apelor, Romania pierde in fiecare an zeci de hectare din teritoriul national.

Rapoarte oficiale vorbesc despre impresionantul numar de 2.400 de ha mancate de ape in ultimii 30 de ani, iar responsabile de aceasta drama sunt, in primul rand, cele trei diguri mari ridicate in anii 1970 – 1980, pentru protectia porturilor Mangalia, Constanta si Midia Navodari, care au schimbat circulatia curentilor si au distrus plajele.

Duminica, 3 octombrie, de la 18:00, in prima editie din cel de-al cincilea sezon al emisiunii “Romania, te iubesc!”, corespondentul Stirilor Pro TV, Alex Dima, aduce in fata telespectatorilor o ancheta uimitoare care arata cum s-au dus pe apa sambetei sute de mii de euro din banii publici.

In acest sezon, jurnalistii de la “Romania, te iubesc!” vor veghea asupra felului in care sunt cheltuiti banii publici. Fie ca este vorba despre drumul pe care-l iau fondurile din sanatate si invatamant, despre marile lucrari publice sau despre furturile din bugetul tarii, nimic nu va scapa de ochiul critic si justitiar al reporterilor Pro TV.

De asemenea, noul sezon al emisiunii “Romania, te iubesc!” va arata ce au facut tarile vecine cu Romania pentru a iesi din criza si a inregistra crestere economica si va cauta modele de administratie care ar trebui aplicate si in tara noastra.