Printre personalitati figureaza James Hewitt care a avut o relatie extra-conjugala cu printesa Diana, dar si o prezentatoare de televiziune, Ulrika Jonsson si un fost deputat liberal-democrat, Mark Oaten.

Intr-un comunicat, News International a anuntat ca cei sapte reclamanti vor primi "sume adecvate", adaugand ca daunele si interesele vor fi achitate de filiala responsabila de publicarea News of the World, News Group Newspapers care si-a exprimat "regretele pentru problemele cauzate".

News International a achitat deja zeci de compensatii in scandalul care a provocat inchiderea cotidianului News of the World (NoW) in iulie 2011. NoW a ascultat telefoanele a 800 de persoane in anii 2000, conform politiei.

Problema interceptarilor telefonice se concentreaza pentru moment asupra NoW, dar probe exista si impotriva altor cotidiene britanice care ar fi recurs de asemenea la practici ilegale. Fosti jurnalisti de la Daily Mirror si Sunday Mirror, care apartin Mirror Group, au declarat deja ca interceptarile telefoanelor erau obisnuite si in redactiile lor.

Piers Morgan, redactor sef la News of the World intre 1994 si 1995 apoi la Daily Mirror intre 1995 si 2004, a depus marti marturie in fata comisiei privind practicile presei, infiintata dupa scandalul NoW.

Intr-o interventie prin video-conferinta din Statele Unite, unde acesta modereaza o emisiune la postul de televiziune CNN, Morgan a afirmat ca nu are "cunostinta" si nici "motive sa se gandeasca" cum ca Daily Mirror a recurs la interceparile telefonice atunci cand el a condus ziarul. Acesta a recunoscut totusi ca a ascultat o inregistrare a unui mesaj lasat pe telefonul lui Heather Mills, fosta sotie a lui Paul McCartney, insa a refuzat sa spuna cine i-a furnizat aceasta inregistrare.

Tabloidul News of the World, detinut de reteaua media a magnatului Rupert Murdoch, a fost inchis in vara, in urma declansarii unui imens scandal in care ziarul a fost acuzat de ascultarea telefoanelor vedetelor si politicienilor.

Murdoch, proprietarul fostului tabloid News of The World, este bun de plata: o despagubire de trei milioane de lire sterline

"A murit de rusine": tabloidul News of the World s-a inchis dupa 168 de ani de aparitie. Murdoch ar putea vinde intreaga divizie de ziare