James Hipwell, in varsta de 45 de ani, care a lucrat doi ani, pana in 2000, la Daily Mirror, principalul concurent al tabloidului The Sun din trustul Murdoch, a declarat pentru cotidianul The Independent ca practica era curenta la acel ziar. "Ei sunau o celebritate de la un telefon si, cand li se raspundea, inchideau. In acest stadiu, un alt telefon era la mesageria vocala a celebritatii, iar ei puteau tasta codul 9999 sau 0000 pentru a avea acces la mesaje", spune el.

Potrivit acestuia, interceptarile erau de asemenea practicate la celelalte ziare ale trustului, intre care The People, unde a lucrat jurnalistul Sean Hoare, angajat apoi la News of the World si care a fost primul ce a rupt tacerea dezvaluind cat de raspandite erau interceptarile.

James Hipwell, care lucra la serviciul economic al Daily Mirror, a fost concendiat si condamnat de justitie pentru ca a manipulat cursuri la bursa.

Un alt jurnalist, anonim, care a "lucrat in cursul ultimului deceniu" pentru Sunday Mirror, a dat asigurari la programul Newsnight de la BBC, vineri seara, ca "interceptarile erau practicate zilnic", informeaza site-ul BBC. El a precizat ca a asistat personal la piratarea mesageriei actritei Liz Hurley.

Folosirea unor actori, care pretindeau ca sunt celebritati pentru a otine informatii, era de asemenea o practica generalizata, potrivit acestuia.

"Jurnalistii nostri lucreaza in limitele legii si ale codului de conduita" al jurnalistilor, a afirmat trustul Trinity Mirror intr-un comunicat.

Citeste si

Vanzarile McDonald's au crescut cu aproape 6% in Europa. Ce produs "atipic" a fost cel mai comercializat

De la islamism la neo-nazism si crestinism. Cine este in spatele masacrului din Norvegia

Sursa foto: www.scientificamerican.com