"Prima discutie va fi cu ANAF, pentru o analiza a estimarilor privind colectarea de venituri pentru acest an, masurile care urmeaza sa fie aplicate si cat de mult ar putea impacta acestea pe incasarile din 2012", au spus sursele citate. 

In jurul pranzului, negociatorii sefi de la Fondul Monetar International si Comisia Europeana vor avea prima intalnire oficiala cu ministrul desemnat al Finantelor, Florin Georgescu, la care ar urma sa participe si reprezentanti ai Ministerului Economiei si ai Autoritatii Nationale de Reglementare in Energie. 

Prima zi de negocieri se va incheia cu o discutie pe marginea scrisorii de intentie intre seful misiunii FMI, Jeffrey Franks, si guvernatorul bancii centrale, Mugur Isarescu. 

Franks si Istvan Szekely, seful misiunii Comisiei Europene, vor reveni la BNR sambata dimineata, pentru discutii intr-o formula largita pe fiecare domeniu trecut in scrisoarea de intentie.  Potrivit surselor citate, daca negocierile de sambata dimineata vor fi finalizate fara puncte divergente importante, FMI sI CE vor trimite autoritatilor scrisoarea si memorandumul chiar sambata seara. 

In cazul unor puncte pentru care nu s-a ajuns la un acord, misiunea se va intalni cu Florin Georgescu si duminica la pranz. Tot atunci este programata si o sedinta tehnica pe probleme legate de finantte, transporturi si economie. 

Luni va fi incheiata practic orice negociere, iar Jeffrey Franks va mai avea o intalnire de informare doar cu deputatii din Comisia de Buget Finante, scrie Mediafax.