Ce miliardari au mostenit un imperiu fara sa munceasca pentru el GALERIE FOTO
Nu este intotdeauna usor sa ajungi in varf. Asa ca multi miliardari si-au lasat companiile pe mana copiilor. Iar daca in unele cazuri averea li s-a dublat, unii au constat ca au pierdut tot ce au strans in cativa ani buni. De la LG la Bechtel sau Forbes, pozitia de CEO a fost mostenita din tata in fiu, scrie Bloomberg Business Week.
Un exemplu este Koo Bon-Joon, CEO-ul companiei LG Electronics. El l-a urmat la carma afacerii pe bunicul sau Koo In-Hwoi, care a fondat compania in 1958. Acesta a produs primele radiouri, televizoare si frigidere. Koo Bon-Joon a preluat afacerea LG Electronics in octombrie anul trecut.
Imperiul hotelier J.W. Marriott a fost fondat in 1929 de tatal actualului CEO. J. Willard Marriott si-a denumit, in prima faza, unitatile hoteliere Hot Shoppes. In prezent, cea mai importanta pozitie din grup este ocupata, din 1971, de fiul sau Bill Marriott Jr. Acesta este acum proprietarul unui lant hotelier care numara nu mai putin 618.105 camere.
Magnatul Rupert Murdoch, aflat in prezent in centrul unui imens scandal mediatic, a dezvoltat News Corp. pe fundatia News Limited, companie ce apartinea tatalui sau Keith Murdoch. Multi speculeaza deja ca Murdoch, in varsta de 80 de ani, ii va preda stafeta, la randul sau, fiului James, de 38 de ani.
Riley Bechtel, 59 de ani, a mostenit grupul care ii poarta numele de la bunicul sau. Warren A. Bechtel a fondat compania in 1899, iar acum este una dintre cele mai importante firme de constructii din lume. Are peste 52.700 de angajati, iar in 2009 a obtinut venituri in valoare de 30,8 miliarde de dolari.
Traditia revistei Forbes este acum la a treia generatie. Bazele Forbes au fost puse in 1917 de bunicul lui Steve Forbes, B.C. Forbes.
La inceput, publicatia s-a numit "Devoted to Doers and Doings" on Wall Street. Steve Forbes, acum in varsta de 63 de ani, a preluat afacerea in 1990.
Citeste si
BERD: Economia creste intr-un ritm modest. Romania, penultima din 29 de state la avansul economic