Cand ai in cont o avere de miliarde de dolari, sa ai cea mai noua masina sport sau cea mai mare casa din lume este doar o joaca de copil. Si asta pentru ca ambitiile miliardarilor lumii se masoara in metrii pe care ii are puntea celor mai exclusiviste iahturi. Si pentru ca nu se joaca, toate aceste ambarcatiuni ai dotari precum pista pentru elicopter, teren de golf sau chiar lansator de rachete.

Cel mai mare iaht ii apartine miliardarului rus Roman Abramovici. Patronul Chelsea detine una dintre faimoasele ambarcatiuni Eclipse, cunoscute drept cele mai luxoase din lume. Are 163,4 metri lungime si costa "doar" 500 de milioane de dolari. Si asta nu e tot. Ca sa il poti pune in functiune, ai nevoie de 70 de angajati. Printre dotarile exclusiviste se numara o pista de aterizare pentru elicopter si geamuri anti-glont. Pe langa Eclipse, in portofoliul miliardarului mai figureaza si iahtul Luna.

Pana la acesta, titulatura de proprietar al celui mai mare iaht din lume ii apartine seicului Mohammed bin Rashid al-Maktoum. Ambarcatiunea sa de 162 de metri costa 300 de milioane de dolari si are cinema, sala de sport, pista de aterizare pentru elicopter, dar si spatiu de depozitare pentru un submarin. Carcotasii spun ca a dat deja comanda de un iaht mai mare decat a patronului de la Chelsea.

Si cei doi nu sunt singurii care detin astfel de bijuterii. Sultanul Omanului detine un iaht cu 154 de angajati. Pot calatori 70 de persoane care se pot relaxa ascultand o orchestra de 50 de muzicieni. Totul pe un vas de 105 metri lungime.

Pe locul patru se afla iahtul Prince Abdulaziz detinut de familia regala din Arabia Saudita, iar pe cinci - El Horriya - detinut de marina egipteana.