Numarul participantilor la mitingul pro-Basescu care se desfasoara in Piata "Lucian Blaga" din Cluj-Napoca a ajuns la 10.000, potrivit jandarmilor, dupa ce autocarele care se aflau la intrarile in municipiu, cu sustinatori din alte judete ale tarii, au intrat in oras. 

Traian Basescu a aprins, la finalul mitingului de la Cluj-Napoca, o flacara, pe care a numit-o "flacara democratiei", spunand ca spera ca aceasta sa arda pana in 29 iulie si ca va fi purtata prin tara de tineri de dreapta.

"De astazi (n.r. - sambata) pana pe 29 iulie o flacara va arde, se va numi flacara democratiei si va fi purtata prin tara de tineri de dreapta. Daca pe 29 noaptea vom constata ca romanii au dat o lectie lui Crin si Victor, o vom mentine aprinsa, daca romanii vor spune «da» restauratiei, o vom stinge pana la alegerile viitoare", a spus Basescu. 

Traian Basescu a spus ca flacara "va pleca" din Cluj - "capitala Ardealului", spre Bucuresti.  Dupa ce a aprins flacara, Basescu i-a inmanat-o unui tanar imbracat in tricou alb.

Pana la ora transmiterii acestei stiri, au sustinut discursuri fostul presedinte al PDL, Emil Boc, actualul lider al democrat-liberalilor, Vasile Blaga, presedintele PNTCD, Aurelian Pavelescu, liderul Noua Republica, Mihai Neamtu, eurodeputatul Cristian Preda, Gheorghe Flutur si fostul premier Mihai Razvan Ungureanu. 

Emil Boc a declarat ca actuala putere a transformat Romania "in oaia neagra a Europei", periclitand drepturile romanilor si existenta acestora in Uniunea Europeana. 

La randul sau, presedintele PDL, Vasile Blaga, le-a spus participantilor ca daca au venit atat de multi la mitingul de sustinere a lui Traian Basescu, inseamna ca nu cedeaza, ca vor lupta impreuna impotriva regimului Ponta-Antonescu.  El a mai spus ca "azi, la Cluj" oamenii cer "Jos Ponta" si ca hotii sa plece acasa

La miting este prezenta si fiica cea mica a presedintelui suspendat Traian Basescu, Elena. 

Participantii la miting, majoritatea imbracati in alb, au pancarte cu inscriptiile: "Traiane nu esti singur, Clujul te sustine", "Clujul este de partea ta", "Romania trezeste-te, UE a reactionat deja, noi cat mai dormim?", "Plagiatorul sfideaza poporul", "Basescu nu uita, Clujul e de partea ta", "Nu suspendarii presedintelui", "Pro Traian Basescu", "Respectati deciziile Curtii Constitutionale", "Traiane nu esti singur, eu sunt cu tine".  De asemenea, participantii au poze cu Traian Basescu, precum si steaguri tricolore sau steaguri simple, albe.  Oamenii au scandat "Jos USL" si "Basescu, Basescu!".

Reactiile din partea USL nu au intarziat sa apara

Vicepresedintele PNL, Relu Fenechiu, a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa, ca ii solicita public presedintelui suspendat Traian Basescu sa se puna la dispozitia organelor de cercetare penala in cele doua dosare in care este inculpat, "Flota", respectiv 'Casa din Mihaileanu". 

"Vreau sa-i cer public lui Traian Basescu, daca spune ca e atat de curat si ca nu are probleme, sa se puna la dispozitia organelor de cercetare penala pentru a se stabili verdictul clar cu privire la cele doua dosare penale, pentru ca se ascunde in spatele imunitatii prezidentiale", a spus vicepresedintele PNL. 

Fenechiu a precizat ca Traian Basescu este singurul sef de stat din Europa care are calitatea de inculpat in doua dosare penale si a afirmat ca presedintele suspendat lupta sa nu-si piarda scaunul pentru a nu ajunge in fata Justitiei.