"E o placere sa vii la Banca Nationala, e o gazda foarte buna si domnul guvernator ne spune lucruri bune si ce avem de facut", si-a inceput discursul Ialomitianu la conferinta gazduita de BNR, scrie Mediafax.

Ministrul Finantelor a continuat spunand ca politicile guvernamentale trebuie sa tina cont de semnalele de pe pietele interantionale si, in acest context, a pus problema acordarii mai multor facilitati fiscale si cresterea investitiilor pentru sprijinirea mediului de afaceri.

"Se pune intrebarea daca Guvernul Romaniei putea sa ia aceste masuri sau nu. Tot timpul se discuta la nivel european in intalnirile Ecofin despre consolidarea fiscala, iar in functie de spatiul fiscal sa iei masuri de relansare economica. Romania nu a fost pregatita in momentul in care au inceput sa apara efectele crizei, avea deficit rexcesiv de 5,4% (in 2008 - n.r.), sistemul de cheltuieli curente era nesustenabil, inregistram dezechilibre macroeconomice, companiile nu erau restructrurate si aveam probleme in sanatate si sistemul social", a mai spus Ialomiteanu.

Gheorghe Ialomitianu a mai declarat ca, desi sunt discutii pentru majorare a pensiilor si salariilor in 2012, cea mai buna varianta este mentinerea acestora la nivelul din 2011 si alocarea de fonduri mai mari pentru investitii.

Ialomitianu: Cea mai buna varianta este sa mentinem pensiile si salariile la nivelul din 2011