"Este o situatie fara precedent si juristii trebuie sa-si exprime opinia. Pensiile vor creste, dar cresterea va fi platita retroactiv daca nu intra in vigoare toate legile. Bugetul asigurarilor sociale primeste transferuri de la bugetul de stat", a spus Liviu Voinea, la emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica de ProTV. 

Pensiile vor creste cu 3,76% de la 1 ianuarie 2014. 

Presedintele Traian Basescu a declarat joi ca bugetul nu a sosit la promulgare, ca se asteapta sa primeasca legea luni si ca o poate analiza, inainte de a lua o decizie, pana pe 29 decembrie, el precizand ca va promulga imediat bugetul asigurarilor sociale. 

"Voi promulga imediat bugetul asigurarilor sociale, nu am nimic de reprosat acelui buget. (...) In aceeasi zi cand va veni, il voi si promulga. L-am urmarit, nu are decat niste rezerve rezonabile. Din acest punct de vedere, domnul prim-ministru poate sa stea linistit", a spus Traian Basescu. 

Parlamentul a adoptat, miercuri, bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale de stat pe anul 2014. 

Seful statului a precizat, in mai multe randuri, ca va respinge bugetul, in conditiile in care acesta contine cresterea accizei la carburant.