Testele publice pentru noua versiune de Windows vor incepe la sfarsitul acestui an, au indicat sursele.

Microsoft lucreaza la adaptarea sistemului de operare Windows 7 pentru utilizarea acestuia pe tablet PC-uri. Insa cu cat lansarea platformei intarzie mai mult, cu atat concurentii Microsoft in domeniu, printre care Apple si Google, isi vor consolida pozitia pe aceasta piata, noteaza Bloomberg.

"Daca 2011 este un an al razboiului tabletelor, Microsoft a intarziat foarte mult cu pregatirile de lupta", a afirmat Michael Gartenberg, analist la New Jersey.

Tabletele iPad, ale Apple, si cele bazate pe sistemul Android, al Google, se vor afla in 2012 deja la a treia generatie, a mentionat el. Pana atunci, companiile Hewlett-Packard si Research In Motion vor lansa si ele a doua generatie de PC-uri.

Competitie dura

Competitia pe segmentul tebletelor devine tot mai acerba, in conditiile in care numai in acest an vor intra pe piata peste 100 de modele noi.
Apple a introdus a doua versiune de iPad in aceasta saptamana, la mai putin de un an de la lansarea primului model. Compania a vandut pana in decembrie 14.8 milioane de unitati din prima varianta.

Termenele limita pentru lansarea de noi versiuni de Windows sunt schimbate deseori, in functie de rezultatele testarilor si de imbunatatirile aduse. Windows Vista a iesit pe piata cu o intarziere de doi ani, iar Windows 7 mai devreme cu cateva luni.

Cu sistemele de operare ale Microsoft sunt dotate peste 90% din PC-urile din intreaga lume. Apple detine o cota de peste 90% pe piata tabletelor, potrivit companiei.