Directorul general al Nokia, Stephen Elop, a declarat ca preturile telefoanelor mobile inteligente dotate cu platforma software Windows Phone, a Microsoft, se vor reduce rapid, arata Reuters.

Nokia a anuntat saptamana trecuta ca va dota cu sistemul de operare Windows Phone smartphone-urile pe care le produce. Unul dintre elementele cheie in discutiile cu Microsoft privind colaborarea a fost reducerea semnificativa a preturilor telefoanelor mobile, a afirmat Elop.

"Am ramas convinsi ca putem ajunge foarte rapid la un nivel scazut al preturilor", a spus el.

Microsoft are cerinte ridicate legate de partea de hardware a telefoanelor mobile echipate cu sistemele de operare Windows. De aceea, aparatele dotate cu software Microsoft fac parte din categoria celor scumpe.

Au aparut primele poze cu telefoanele Nokia care vor opera cu Windows Phone 7! FOTO

Actiunile Nokia au scazut cu peste 20% dupa anuntul privind colaborarea cu Microsoft. Analistii considera, insa, ca parteneriatul va fi benefic pentru concurenta si inovatie.

Elop a declarat ca acordul final cu producatorul american de software va fi semnat in cateva saptamani.

"Acordul va fi incheiat, credem noi, foarte curand, poate in doua saptamani sau un pic mai mult", a spus el.

Elop, care a parasit o pozitie din conducerea Microsoft pentru a prelua, in luna septembrie a anului trecut, conducerea producatorului de telefoane mobile, a anuntat ca a vandut in luna feburarie toate actiunile pe care le detinea la compania americana, cumparand in schimb 150.000 de titluri Nokia.

Actiunile Nokia au crescut cu 0,7%, pana la ora 10:38 GMT.