"Pietele de frontiera, printre care se numara si unele tari precum Romania (...) Toate aceste tari sunt foarte interesante ca piete de frontiera. Si, desigur, Africa, unde va fi multa actiune datorita cresterii", a declarat Mobius la Varsovia, citat de CNBC, intr-un articol ilustrat cu o fotografie cu un automobil Dacia 1310 berlina incarcat cu fan, pe o pajiste in Maramures. 

Investitorul a afirmat ca a incetinit cresterea pe pietele mai dezvoltate din Europa de Est, precum Polonia, in principal din cauza efectului de contagiune din zona euro. 

"In viitor, cred ca toate aceste tari vor reveni foarte frumos. O mare parte din acest sentiment negativ fata de economie si fata de piete a fost rezultatul a ceea ce se petrece in Europa de Vest. Pe masura ce avansam, cred ca sentimentul se va schimba si, nu uitati, aceste tari inca trec printr-un proces destul de amplu de reforma, care inca nu a fost incheiat", comenteaza executivul grupului Templeton, din care face parte si firma care administreaza Fondul Proprietatea. 

In continuare, Mobius a aratat ca Rusia reprezinta "o mare oportunitate".

"Rusia este o enigma acum, deoarece activele de acolo sunt relativ ieftine si extrem de tentante. In acelasi timp, vrem sa vedem imbunatatiri in zona guvernantei corporative. Acum, daca se va intampla asta, si cred ca asa va fi, vor fi oportunitati mari in Rusia", a spus investitorul.