Sute de hectare de padure au fost rase de pe fata pamantului in Mures si Harghita. Acum, cei care raspund de padure sunt cercetati.

In urma cu trei ani seful de Ocol din Tulghes spunea ca este padure, ca sunt plantule. Acum sunt maracini. In locul padurii este camp. Doar cate un copacel crescut accidental.

Cu cateva luni in urma, mai marele padurilor din Tulghes, Ilie Dusa, a fugit si nu a vrut sa mai vorbeasca despre taierile ilegale. Acum, este cercetat de procurori., pentru ca terenuri foarte mari au fost efectiv defrisate, sute de hectare, poate chiar mii de hectare, dupa cum spun acestia.

In plus, in Mures si Harghita, pe langa taierile ilegale, s-a inventat o suveica prin care se obtineau suventii de la stat.

"In momentul in care statul a permis anumite scutiri de impozite si taxe si chiar subventii pentru agentii economici care angajau someri cu varste trecute peste 45 de ani, membrii acelor societati comerciale au dat in somaj un numar foarte mare de muncitori, identificati pana la ora actuala sunt 70, iar in aceeasi zi au angajat la o alta societate apartinand tot grupului. Astfel au putut obtine acele subventii", a declarat un procuror DIICOT.

17 persoane sunt certate in acest moment in stare de liberatate. Intre 2004 si 2008, prejudiciul depaseste 2 milioane de euro. Procurorii DIICOT mai au de verificat  afacerile suspectilor din ultimii trei ani.