Deputatii au adoptat proiectul de lege cu 183 de voturi "pentru", 91 "impotriva" si 10 abtineri, potrivit Agerpres.

Potrivit raportului Comisiei de buget, la extragerea loteriei bonurilor fiscale se va acorda un numar de maximum de 100 de premii. Unitatea teritoriala a administratiei fiscale unde a fost depus in original bonul fiscal castigator va elibera titularului bonului o copie pe care este scris ca este conform cu originalul si contine un numar unic de inregistrare atribuit automat printr-o aplicatie informatica la nivel national.

O lista cu bonurile prin care au fost revendicate premiile se va publica pe site-ul Ministerului Finantelor Publice si pe cel al Autoritatii Nationale de Administrare Fiscala.

Daca in urma centralizarii listei bonurilor fiscale prin care s-au revendicat premiile se va constata depasirea numarului maxim de premii care se acorda, se va proceda la extragerea aleatorie a unui numar de 100 de bonuri fiscale castigatoare.

In situatiile in care ulterior efectuarii unei extrageri se constata erori de natura tehnica in desfasurarea acesteia care nu vizeaza caracterul sau aleator, se va considera ca extragerea a fost efectuata corect, iar premiile se vor acorda castigatorilor in urma extragerii si dupa desfasurarea procedurilor.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat pe 11 martie, Camera Deputatilor este for legislativ decizional.