Ce inseama oferte bune?

Sa zicem ca poti gasi garsoniere la aproape 30 de metri patrati si chiar peste, in Bucuresti, cu preturi de la 26.000 de euro in sus.

Si nu este singura oferta de acest fel!

Daca vrei la un pret in jur de 25.000 de euro, gasim!

Tot in Capitala, un apartament de peste 70 de metri patrati, intr-un bloc nou, cu tot cu loc de parcare te poate costa 60.000 de euro.

Sau ce ati spune despre un apartament cu patru camere la peste 90 de metri patrati utili, care poate fi cumparat cu putin peste 78.000 de euro?

Tot in Capitala, exista si aceasta oferta.

De asemenea, tot in Bucuresti, un apartament cu doua camere in Drumul Taberei (51,32 metri patrati utili) este licitat de la 46.000 de euro in sus.

Daca vrei o oferta interesanta, gasesti apartamente cu trei camere de la 50.000 de euro.

Libra Bank vinde si un apartament la Unirii, intr-o vila interbelica, 85 de metri patrati si cu trei camere, la pretul de circa 60.000 de euro.

Cum arata piata executarilor silite?

Potrivit statisticilor heima.ro, in Bucuresti si in Timis sunt cele mai mari preturi la apartamentele executate silit.

De exemplu, un Bucuresti pretul pe metrul patrat este de 4.369 lei, iar in Timis pretul este de 4,296 lei.

In decembrie 2011, pretul mediu pe metru patrat al unui apartament executat silit a fost de 3.852 lei.

Cele mai ieftine apartamente pot fi gasite in Vaslui la 90 lei/mp, in Maramures la 1.191 lei/mp, Arad si Alba la 1.246 lei/mp respectiv 1.323 lei/mp. In Constanta, un apartament aflat in executare silita are un pret mediu de 2.265 lei/mp, mai anunta heima.ro. 
 
Pe segmentul caselor executate silit, Constanta conduce cu 4.403 lei/mp. Pe locurile urmatoare la cele mai scumpe case figureaza judetele Maramures cu 2.978 lei/mp, Dambovita cu 2.594 lei/mp si Bacau cu 2.447 lei/mp.

In Bucuresti, o casa executata silit are un pret mediu de 1.318 lei/mp, la aproape o treime din pretul mediu raportat in decembrie 2010.

Oferte de apartamente aveti si pe heima.ro!

Din pacate, la ora actuala, nu exista un portal care sa reuneasca oferta din intreaga tara, dar mai puteti gasi "variante" si pe www.executari.com!

Pe site-ul BCR, special construit pentru executari silite, gasiti mai multe oferte!

Si Raiffeisen are mai multe oferte!

Oferta ING?

Sau poate vrei sa vezi ce are la vanzare CEC Bank?

Mai multe oferte sunt si la Banca Romaneasca!

Ce ar trebui sa mai stii despre executarile silite?

Licitatia de vanzare adica prima licitatie, pentru ca pot fi mai multe, daca imobbilul nu se vinde, incepe de la 75% din pretul la care este evaluat imobilul. Ca sa poti sa participi, trebuie sa depui o garantie de 10% din suma licitata.

Cand vine varful executarilor?

Valoarea creditelor neperformante va atinge maximul in al doilea semestru din acest an, dar va creste mai putin decat in 2010, iar gradul de recuperare a creantelor se va imbunatati, considera directorul general al UniCredit Tiriac Bank, Rasvan Radu.

"Creditele neperformante vor continua sa creasca in tot cursul acestui an pentru ca, presupunand ca economia va reveni pe teritoriu pozitiv in a doua jumatate a anului, va exista o intarziere de circa sase luni pana cand creditele neperformante vor incepe sa scada. Anticipez ca valoarea creditelor neperformante va atinge un varf in cursul acestui an, dar nu in prima parte. Oricum, per total, estimez ca volumul de credite neperformante va creste in 2011 mai putin decat anul trecut, iar costul cu provizioanele va scadea", a declarat Radu.

El anticipeaza ca piata recuperarilor de creante va incepe sa functioneze in acest an.

"Pe masura ce se trezeste interesul de investitii si de dezvoltare, va exista un interes mai mare si pentru creantele bancilor. Astfel, estimez ca rata de recuperare a creditelor neperformante va fi in acest an mai mare decat in 2010, iar aceasta imbunatatire va avea loc prin executari, prin vanzari de active si creante, prin refinantari si asa mai departe", a continuat seful UniCredit Tiriac Bank.