In primul trimestru al acestui an, 14% din totalul veniturilor nete ale grupului BCR au fost obtinute din comisioanele percepute. De exemplu, clientii sunt obligati sa plateasca un comision pentru depunerile de moneda metalica in cont in valoare de 1,5% din suma totala.

In cazul operatiunilor de schimb intre bancnote si monede se percepe un comision de 1,8% din suma totala, in timp ce in cazul in care altcineva decat titularul contului plateste rata, banca percepe un comision de 3 euro in cazul conturilor in valuta si cu o valoare variabila, in functie de prag, de la 4 la 10 lei, in cazul depunerilor in conturi in lei. 

Raiffeisen Bank, a treia banca din Romania dupa valoarea activelor, a incasat anul acesta venituri de 45 de milioane de euro din comisioane, tara noastra avand cea mai mare contributie la veniturile obtinute din comisioane, pentru divizia ce administreaza sucursalele din Europa Centrala si de Est a bancii.

Austriecii percep comisioane, in valoare de 10 euro, pentru reparatiile codului IBAN, in cazul in care, din graba sau din neatentie, clientul a scris gresit codul IBAN al contului in care vrea sa trimita o suma de bani.  O situatie similara poate fi intalnita si in cazul sucursalelor Millennium Bank unde insa un comision pentru reparatii de cod IBAN este de 12 euro. Tot in cadrul acestei banci clientilor li se percepe un comision in valoare de doi euro pentru realizarea de plati la ghiseu catre alti clienti ai Millennium Bank.

Afla pe www.gandul.info cat te costa sa schimbi monedele in bancnote la ghiseul bancar