Investigatia are ca obiect posibila participare cu oferte trucate a celor cinci companii in cadrul procedurilor de achizitie publica organizate de CNADNR, pentru atribuirea unui contract pentru lucrari de marcaje rutiere pe drumurile nationale din administrarea CNADNR .

“Dupa cum se stie, in domeniul achizitiilor publice concurenta se manifesta in momentul participarii la licitatii. De aceea dorim sa depistam si sa corectam disfunctionalitatile din acest domeniu, din punct de vedere al concurentei, astfel incat in final sa avem o cheltuire eficienta a fondurilor publice, precum si imbunatatirea transparentei utilizarii lor” a declarat Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

In cadrul acestei investigatii, Consiliul Concurenţei a efectuat inspectii inopinate la sediul SC Plastidrum SRL, SC Signature Semnalizare SRL si SC Swarco Romania SRL. Documentele ridicate in cadrul inspectiilor se afla in analiza Consiliului Concurentei, in cadrul procedurii specifice de investigatie.