Cifra a rezultat in urma analizarii de catre CNSC a celor 6.562 de contestatii depuse de firme avand ca obiect fie rezultatul licitatiilor fie documentatia de atribuire.

In 603 cazuri din cele 2.047, abaterile institutiilor respective de la procedura legala de licitatie au fost atat de mari incat s-a dispus anularea lor. Valoarea totala a licitatiilor contestate si apoi anulate a fost de 2,72 miliarde de euro.

In mod normal, cand in urma studierii contestatiilor se constata ca exista abateri din partea institutiei contractante, se iau masuri de refacere a documentatiei.

Faptul ca 603 licitatii au fost anulate integral inseamna ca dosarul si procedura de licitatie ar fi trebuit modificate atat de mult incat singura solutie a fost anularea procedurii. Din cele 6.562 de contestatii depuse de catre operatorii economici privind licitatiile publice, in 31% dintre cazuri (2.047 de dosare, inclusiv cele 603 care au dus la anularea licitatiilor) acestia au avut castig de cauza, ceea ce inseamna ca institutia respectiva nu a respectat procedurile privind licitatiile din bani publici.

Citeste mai mult pe www.gandul.info!