Întrebat dacă mai este posibilă revenirea în V a economiei şi când mai exact s-ar vorbi despre o revenire totală a economiei din României, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că „economia îşi revine, dar finanţele publice au rămas puţin în urmă şi pentru a putea onora toate plăţile, salarii, pensii, programe de sprijin în economie, este nevoie de bani şi această nevoie de bani a crescut un pic - trebuie să recunoaştem, un pic – deficitul, dar sunt bani bine investiţi”.

Revenirea în V este o realitate, este demonstrată de toate statisticile şi este un lucru extrem de îmbucurător pentru noi. Însă despre ce vorbim aici când avem deficit – economia şi-a revenit, dar noi nu vrem să strangulăm această revenire. Dimpotrivă, vrem să încurajăm economia să crească mai mult şi mai repede. Exact pentru acest obiectiv a fost tot amânate anumite plăţi care trebuiau făcute la bugetul de stat şi, pe de altă parte, au fost construite programe de sprijin pentru diferite sectoare. Deci, în condiţiile revenirii economiei, noi totuşi am permis firmelor să nu-şi plătească acum, repede, toate dările – deci banii la buget nu s-au încasat”, a declarat Klaus Iohannis, la finalul vizitei de joi la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice Râmnicu Vâlcea.

Şeful statului a adăugat este nevoie de sprijinirea mai multor sectoare ale economiei, pentru că „se fac cu bani care se cheltuie tot de la buget”.

Institutul Național de Statistică a anunțat recent că economia României a crescut cu 5,6% în trimestrul III, față de trimestrul anterior, dar faţă de acelaşi trimestru din anul 2019, PIB-ul a înregistrat o scăderecu 6%.

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a precizat, într-o postare pe Facebook, faptul că datele oficiale arată o revenire în V a economiei.

"Date oficiale - revenire în V a economiei! În trimestrul III economia a crescut cu 5,6%. Am spus din primul moment că economia îşi revine din trimestrul III şi acum datele confirmă. Astăzi avem confirmarea că Guvernul PNL a administrat foarte bine economia în cea mai dificilă perioadă din ultima sută de ani. Rezultatele ar fi fost mult mai bune dacă nu exista majoritatea toxică PSD-istă în Parlamentul României. Mulţumim tuturor românilor pentru că am fost o echipă în acest an dificil. Nu ne oprim aici. 2021 o să fie un an foarte bun pentru români, cu o guvernare de dreapta, liberală", a scris Florin Cîţu pe rețeaua de socializare.