Blaga a declarat, in cadrul comitetului pentru monitorizarea absorbtiei fondurilor comunitare, desfasurat la Palatul Victoria, ca Programul Operational privind Dezvoltarea Capacitatii Administrative, care pune la dispozitia autoritatilor 130 de milioane de euro, se adreseaza in special Ministerului Sanatatii, Ministerului Muncii si Ministerul Educatiei.

"Pana in prezent, nu a fost depusa nicio cerere de rambursare. Deci, asta e situatia. Numai pentru descentralizare ministerele au la dispozitie 64,603 milioane euro. Nu-i nevoie de ei aici, ii dau inapoi maine dimineata", a spus ministrul Administratiei si Internelor, citat de Mediafax.

Totodata, premierul Boc a propus ministrului Dezvoltarii, Elena Udrea, sa rezilieze contractele de finantare incheiate prin Programul Operational Regional cu primarii care intarzie cu 6-9 luni aplicarea proiectului.

Elena Udrea a aratat ca exista unele probleme in conditiile in care atat procedura de achizitie, cat si implementarea proiectului depind de autoritatile locale, care sunt beneficiarii proiectelor.

Premierul Emil Boc si-a aratat nemultumirea fata de nivelul scazut al platilor efective realizate si a apreciat ca, in acest ritm, Romania risca sa nu poata cheltui toti banii alocati pentru 2010 de catre Executivul comunitar.